Το νέο email επικοινωνίας είναι πλέον το 1926.gr@gmail.com       

Καλό ταξίδι Πάπια

17/05/2020 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 1926

Οι ιστορίες της πραγματικότητας είναι πολύ πιο παράξενες σε σχέση με αυτές της φαντασίας. Τα λέγαμε από κοντά αυτά κάποτε, τώρα έφυγες και εσύ πριν λίγες ώρες και στα λέω από εδώ κάπως αμήχανα για να περάσει η ώρα. Και τι άλλο να κάνεις; Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Παπανικολάου και ξανά Θεαγένειο. Επέμβαση, θεραπεία, θεραπεία, επέμβαση και όλα αυτά σε λιγότερο από δέκα μήνες. Το πάλεψες μέχρι εκεί που δεν πάει και παραπάνω από όσο πήγαινε.

Τι άλλο να κάνεις; Έκανες το Θεαγένειο άνω κάτω, βγήκες στο παράθυρο να χαιρετήσεις τα φιλαράκια σου με μία σφιγμένη γροθιά και ξαφνικά βγήκαν και από τα διπλανά παράθυρα, βγήκαν και από τα πάνω μπαλκόνια. Εξαιτίας σου, ίσως έσκασαν ένα χαμογελάκι μετά από καιρό οι ασθενείς, οι άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται και το ηρωικό προσωπικό του νοσοκομείου που παλεύει νυχθημερόν να νικήσει το θάνατο σε μία άνιση μάχη.

Τι άλλο να κάνεις; Στα τελευταία σου ήσουν και βγήκε στο δρόμο μία χακί διμοιρία Παπαναστασίου με Κατσιμίδη γωνία γιατί τους πείραξε η αναστάτωση και οι φωνές. Δεν κατάλαβαν τι έγινε και δεν θα καταλάβουν και ποτέ γιατί το μόνο που ξέρουν είναι να παριστάνουν τα σκυλιά των αφεντικών. Καλά, τι σου λέω τώρα και εγώ. Εσύ την έβγαλες την άκρη σου. Ησύχασες. Πήγες να βρεις και το φιλαράκι σου τον Τζίμη που έφυγε πριν από σένα.

Ναι, αυτόν που γυρνούσατε μαζί την Ευρώπη οδικώς και επειδή δεν σου αρκούσε να τον έχεις στο μυαλό και την καρδιά σου, αποφάσισες να τον χαράξεις και στο σώμα σου. Έχυσες φυτική μελάνη στο δέρμα και έγραψες την αγαπημένη φράση του Τζίμη. Ναι, αυτήν που πρωτοείδε στις φυλακές της Χίου, εκεί που τον έστειλε το ελληνικό κράτος για έναν πυρσό που δεν άναψε ο ίδιος, υπογεγραμμένη με ένα Άλφα σε κύκλο και από τότε του έκανε εντύπωση και την έλεγε συνέχεια.

Θυμάσαι σε ποιο studio πήγες για να κάνεις αυτό το τατουάζ, ε; Εκεί είχες κάνει και άλλα, μπορεί στο μέλλον να έκανες ακόμη περισσότερα αν τον πετύχαινες. Ναι ρε φίλε, στο Ντέλο πήγες γιατί ήταν και ωραίος τύπος και είχε χαβαλέ. Είχε και αυτός τα θέματά του τελευταία και πήγε στην Ισπανία για να ηρεμήσει. Έμαθες ότι μας χαιρέτησε και αυτός πριν λίγες μέρες ε;

Εμείς θα αντέξουμε ρε παίκτη, αλλά είναι περίεργες αυτές οι μέρες. Λιγοστεύουν τα παιδιά της κατηφόρας και έρχονται χρόνια δύσκολα μπροστά. Ο κόσμος γέμισε με ηλίθιους, χειροκροτητές και υποκριτές. Όχι, εγώ δεν σκέφτομαι να αλλάξω, μην ανησυχείς. Απλά ξέρω ότι χωρίς άτομα σαν και εσένα, η μάχη θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Καλό ταξίδι Πάπια, ελπίζω να απόλαυσες τη βόλτα...