Το νέο email επικοινωνίας είναι πλέον το 1926.gr@gmail.com       

ΑΦΙΕΡΩΜΑ CLUB Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ | 20 ΧΡΟΝΙΑ

20/01/2012 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Το 1991 ένα πούλμαν ξεκινά για ΓΕΝΕΥΗ. Οι <<VORRIORS>> που απαρτίζονται απο ΝΕΑΠΟΛΙΤΕΣ και θαμώνες της θρυλικής μπυραρίας <<ΠΑΡΑΓΚΑ>> στην περιοχή ΦΑΛΗΡΟΥ. Αυτή η εκδρομή ήταν η αρχή για την δημιουργία ενός συνδέσμου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων η Θεσσαλονίκη ζει μεγάλες στιγμές, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος και η εποχή κατάλληλη όσο ποτέ για να λάβει το όνειρο σάρκα και οστά.


Η ονομασία του συνδέσμου <<
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ>> λόγω της επικαιρότητας και έμβλημα σαν φυσικό επακόλουθο της ονομασίας ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος στον Βουκεφάλα τον οποίο δηλώνει και την μαχητικότητα του συνδέσμου.

Από την \\\"ΠΑΡΑΓΚΑ\\\" πραγματοποιείται η πρώτη εκδρομή με 20 όρθιους στις ΣΕΡΡΕΣ. Στη συνέχεια η πρώτη εκδρομή στο μπάσκετ που συνδυάζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Σ.Ε.Φ.


Από την ΠΑΡΑΓΚΑ ξεκινά και η πρώτη ευρωπαϊκή εκδρομή στον τελικό της ΝΑΝΤ το 1992. Την χρονιά αυτή ο σύνδεσμος αποκτά επίσημη στέγη επί της Αρμενοπούλου στην περιοχή της Καμάρας. Εκεί αποκτά λόγου της περιοχής μέλη από κάθε περιοχή της Ελλάδας.


Λόγω των γεγονότων της 1/10/1992 με την ΠΑΡΙΣ. Ζ. και με την έναρξη του αγώνα εναντίον του Βουλινού η δραστηριοποίηση του συνδέσμου επικεντρώθηκε περισσότερο στην ομάδα μπάσκετ.


Η μαζική αγορά διαρκείας στην Θ10 και η οργανωμένη κερκίδα καθιερώνουν τους 
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ στους κορυφαίους συνδέσμους του Π.Α.Ο.Κ.

Από την Αρμενοπούλου οργανώνεται και η πανστρατιά για το FINAL - 4 της Αθήνας τον Απρίλιο του 1993.


Το 
CLUB ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ όλο αυτό το διάστημα λαμβάνει ενεργή δράση σε οτιδήποτε αφορά τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ. Τον Δεκέμβριο του 1993 μεταστεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο επί της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 (ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ κ ΔΕΛΦΩΝ) και επανέρχεται στην γειτονιά των ιδρυτικών μελών.

Την περίοδο αυτή ο σύνδεσμος γιγαντώνεται. Αποκτά χιλιάδες μελή και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου KORAC στην ΤΕΡΓΕΣΤΗ στης 20/3/1994 ο σύνδεσμος κατεβάζει στον αγώνα με τον Ο.Σ.Φ.Π. στο Σ.Ε.Φ. 17 πούλμαν.


Οι 
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ γίνονται ενεργά μέλη στην Ομοσπονδία Φίλων ΠΑΟΚ <<Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ>> η οποία εφημερίδα υπήρξε το ευαγγέλιο μας για πολλά χρόνια και βοήθησε στην εξάπλωση του ασπρόμαυρου οπαδικού κινήματος. Είναι και οι πρώτοι που βγαίνουν στα ερτζιανά της πόλης με την εκπομπή ΑΚΡΩΣ ΤΡΕΛΟ κ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ που στην συνέχεια έγινε καθολικό όργανο των συνδέσμων του Π.Α.Ο.Κ.

Ο σύνδεσμος παραμένει επί της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 έως και το 2002. Από εκεί εξορμούν και τα 23 πούλμαν το 2001 για τον νικηφόρο τελικό της Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ εναντίον του Ο.Σ.Φ.Π.


Το 2002 μεταστεγάζεται στην περιοχή του ΕΥΚΛΕΙΔΗ επι της ΚΑΤΣΙΜΙΔΗ. Το 2005 ο σύνδεσμος στεγάζεται για σύντομο χρονικό διάστημα στην ΤΣΙΜΙΣΚΗ ώσπου επανέρχεται το καλοκαίρι του 2005 στην φυσική έδρα επί της ΔΕΛΦΩΝ 73 όπου στεγάζεται έως και σήμερα.

• ΑΦΙΕΡΩΜΑ CLUB Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - 10ο Τεύχος