Το νέο email επικοινωνίας είναι πλέον το 1926.gr@gmail.com       

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Σ.Φ.Π.Α.Ο.Κ. ΕΔΕΣΣΑΣ

10/06/2011 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

    Είναι γνωστό σε όλους μας το πόσο μεγάλη δυναμική έχει ο Π.Α.Ο.Κ. μας στην Βόρεια Ελλάδα. Η πόλη της Έδεσσας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το έντονο Απρόμαυρο στοιχείο επικρατούσε σε αυτή την πόλη από αρκετά παλιά. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία φιλάθλων από την Έδεσσα
σε διάφορα γήπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φίλαθλοι που ταξίδευαν οργανωμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 80 για να βρεθούν στο πλευρό του Π.Α.Ο.Κ. μας.
   Φτάσαμε λοιπόν στον 1995 που ιδρύθηκε επίσημα ο Σύνδεσμος μας επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Ένας Σύνδεσμος που από την αρχή έδειξε την δυναμική του και την κάψα των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. στην
Έδεσσα. Με 165 μέλη την πρώτη χρονιά και με αύξηση της δυναμικής κάθε χρόνο. Κακοί χειρισμοί και συγκυρίες οδήγησαν στο κλείσιμο του Συνδέσμου το 1999, χωρίς αυτό να αποτρέπει την οργανωμένη ή μη παρουσία φιλάθλων από την Έδεσσα σε διάφορα πέταλα όπου αγωνιζόταν η αγαπημένη μας ομάδα. Μπορεί να μην υπήρχε Σύνδεσμος αλλά γρήγορα βρέθηκε γνωστή καφετέρια της Έδεσσας για να μας φιλοξενήσει.
     Το 2006 έγινε εκ νέου προσπάθεια για την επανίδρυση του Συνδέσμου μας. Από την πρώτη συγκέντρωση δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Σύνδεσμος θα είναι σύντομα ενεργός και στεγασμένος ξανά, μια Ασπρόμαυρη φωλιά για το κάθε αετόπουλο της περιοχής. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκε και διαμορφώθηκε ο χώρος που θα στεγαζόμασταν. Δεν θα υπήρχε καταλληλότερο σημείο από την κεντρική πλατεία της Έδεσσας, την πλατεία Ελευθερίας. Ο κόσμος της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής αγκάλιασε την ιδέα του Συνδέσμου του Π.Α.Ο.Κ. από την αρχή της προσπάθειας μας. Τα 250 μέλη της πρώτης χρονιάς, μαρτυρούν την άμεση ανταπόκριση του κόσμου.
      Ο Σύνδεσμός εκπροσωπεί επάξια το όνομα του Π.Α.Ο.Κ. μας συσπειρώνοντας τον κόσμο της επαρχίας και εξυπηρετώντας τον σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα μας. Ο Σύνδεσμος της Έδεσσας και τα μέλη του αντιλαμβάνονται πλήρως την ιδέα του οπαδισμού. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συνδέσμους βοηθάμε σε όλα τα θέματα που προκύπτουν εντός και εκτός της κερκίδας.
 Οι Σύνδεσμοι του Π.Α.Ο.Κ. αποτελούν ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας και έχουν έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι η Έδεσσα ο Σύνδεσμος μας δεν θα μπορούσε
να αποτελεί εξαίρεση. Η δημιουργία Τράπεζα αίματος νομίζουμε ότι πλέων δεν πρέπει ούτε καν να αναφέρετε. Το ότι προσφέρουμε αίμα με υπευθυνότητα και αυτοθυσία είναι αυτονόητο.
Ο Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και με την Μητρόπολη Έδεσσας μαζεύει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται είτε σε άπορες οικογένειες είτε σε άλλες ευπαθής κοινωνικές ομάδες. Ο Σύνδεσμος μας έχει επισκεφτεί το γηροκομείο της Έδεσσας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Ο Σύνδεσμος δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες επισκέφτηκε το εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης συμμετέχοντας στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, μοιράζοντας αναμνηστικά δώρα στα παιδιά. Τα μπλουζάκια που μοιράστηκαν έφεραν τις λέξεις Πρόνοια Ανθρωπιά Ομοψυχία Κοινωνικότητα σε μια έξυπνη παράφραση των αρχικών του Π.Α.Ο.Κ.
Ο Σύνδεσμος μας στηρίζει την Διοίκηση της ομάδας με μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας, αγορά μετοχών κλπ. Η παρουσία μας με οργανωμένη εκδρομή σε ΚΑΘΕ εντός έδρας αγώνα θεωρείτε δεδομένη.
Κάτι που κάνουμε με μεγάλη χαρά και σε κάθε εκτός έδρας αγώνα της Ομάδας μας. Η στήριξη μας δεν ανταποκρίνεται μόνο στην ομάδα ποδοσφαίρου του Π.Α.Ο.Κ. αλλά σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.
Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παρουσία μας στα παιχνίδια της ομάδας Χάντμπολ του Π.Α.Ο.Κ.
στην Έδεσσα.

Υ.Γ.1 Π.Α.Ο.Κ. ΠΑ-ΝΤΟΥ.

Υ.Γ.2 Ευχαριστούμε το περιοδικό PAOK FANS και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας.

• ΑΦΙΕΡΩΜΑ Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΕΔΕΣΣΑΣ-6ο Τεύχος